کشاورزان عزيز

با توجه به فرا رسيدن زمان برداشت کلزا به نکات زير جهت جلوگيري از افت و ريزش دانه توجه فرماييد.

۱٫با کارشناسان و مروجان مر اکز جهاد کشاورزي دهستانهاي تابعه جهت برداشت به موقع محصول خود مشورت نمائيد.
۲٫بهترين زمان برداشت وقتي است که رطوبت دانه کلزا۱۰درصد باشد.
۳٫برداشت به موقع تأثير بسزايي در جلوگيري از ميزان ريزش و افت برداشت کمباين دارد. ( برداشت زود هنگام کلزا می تواند کیفیت محصول را به ‌علت وجود بذرهای کوچک، نارس و کلروفیل دار کاهش دهد. درصورتی که برداشت به‌ تأخیر افتد، ریزش غلاف ها و دانه ها افزایش یافته و منجر به نقصان عملکرد می شود.)

۴٫بهتر است از هد مخصوص برداشت کلزا (پلات فرم ) برای برداشت محصول استفاده شود.

توجه

رسیدگی فیزیولوژیک کلزا هنگامی رخ می دهد که ساقه اصلی و شاخه های فرعی به رنگ کاهی در آمده، غلاف ها زرد قهوه‌ای شده و دانه های درون غلاف به رنگ قهوه‌ای تیره ‌یا سیاه دیده شوند.

رسیدن دانه های کلزا از قسمت پایین ساقه شروع شده، به ‌سمت بالا گسترش می یابد از صبر کردن تا کاملاً رسیده و خشک شدن بوته ها پیش از برداشت جلوگیری نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *